Forside Hvem er jeg. Trædrejning Værkstedet Galleri Salg Undervisning Links Kontakt Sidste nyt Hatte Kursusterminer

 

Hvem er jeg ?


Efter mange år på arbejdsmarkedet har jeg forladt dette for at hellige mig andre interesser, der hører den tredje alder til. En af mine interesser er trædrejning. I september 2014 flyttede jeg fra vores gård ved Bogense til et nyt hus i Brejning ved Børkop. Her er der indrettet et nyt drejeværksted på tredive m2. Det vil også være muligt at modtage kursister i et mindre omfang end tidligere. Forholdene er noget mindre og kompakte. Som I kan se står der tre Vicmarv VL 300 drejebænke klar til at modtage kursister.

Jeg startede med trædrejning for ca. 30 år siden, idet jeg deltog i et begynderkursus på Kerteminde Husflidsskole. Jeg fandt dog hurtig ud af, at England er et mekka for trædrejere. Jeg tog derfor et uge kursus hos Tobias Kay, og senere hen et kursus i drejning af vaser hos Phil Irons arrangeret af Drechselstube Neckersteinach i Tyskland. Siden har jeg deltaget i to kurser med Hans Weissflog.
Viborg Husflidsskole arrangerer også drejekurser, der har jeg haft fornøjelsen af Johannes Riber fra Norge.
I England og også i Tyskland arrangeres der årlig udstillinger, hvor forskellige trædrejere demonstrere deres specialiteter.
Nogle af de gode til at demonstrere deres kunnen er Ray Key og Stuart Mortimer fra England.

Phil Iron og Martin Weinbrecht.

En vase drejet i valnød, drejet efter hjemkomsten fra kurset hos Phil


Et billede fra Drechselstube Neckersteinach


 

 


 

Per Sepstrup - Hasselvang 39, Brejning - 7080 Børkop - Tlf. 2393 8774 - Email: per@kreativtraedrejning.dk

Powered by
WebOut