Forside Hvem er jeg. Trædrejning Værkstedet Galleri Salg Undervisning Links Sidste nyt Hatte Kursusterminer

 

Hvem er jeg ?


Efter mange år på arbejdsmarkedet har jeg forladt dette for at hellige mig andre interesser, der hører den tredje alder til. En af mine interesser er trædrejning. I september 2014 flyttede jeg fra vores gård ved Bogense til et nyt hus i Brejning ved Børkop. Her blev der indrettet et nyt drejeværksted på tredive m2. Efter 6 år i Brejning blev parcelhus tilværelsen for snæver, derfor solgte jeg mit hus og har købt en landejendom i Give. Adressen er Hedegårdvej 66, 7323 Give. Jeg er nu færdig med at indrette mit nye værksted. Som du kan se, står der fire gode drejebænke, tre styk Vicmarc 300 og en Nova XP.


Jeg har investeret i et nyt udsugnings anlæg fra Laguna. Den er uhyre effektiv. Se mere under værkstedet.New Cell

Jeg startede med trædrejning for ca. 30 år siden, idet jeg deltog i et begynderkursus på Kerteminde Husflidsskole. Jeg fandt dog hurtig ud af, at England er et mekka for trædrejere. Jeg tog derfor et uge kursus hos Tobias Kay, og senere hen et kursus i drejning af vaser hos Phil Irons arrangeret af Drechselstube Neckersteinach i Tyskland. Siden har jeg deltaget i to kurser med Hans Weissflog.
Viborg Husflidsskole arrangerer også drejekurser, der har jeg haft fornøjelsen af Johannes Riber fra Norge.
I England og også i Tyskland arrangeres der årlig udstillinger, hvor forskellige trædrejere demonstrere deres specialiteter.
Nogle af de gode til at demonstrere deres kunnen er Ray Key og Stuart Mortimer fra England.

Phil Iron og Martin Weinbrecht.

En vase drejet i valnød, drejet efter hjemkomsten fra kurset hos Phil


Et billede fra Drechselstube Neckersteinach


 

 


 

Per Sepstrup - Hedegårdvej 66 - 7323 Give - Tlf. 2393 8774 - Email: sepstrup@mail.dk